fbpx
search
11 januari, 2022

CloudPro i nytt partnerskap med Safestate

Cyberattacker har blivit en del av vardagen för de allra flesta företag. På bara ett år har antalet attacker mer än dubblerats. Med det som bakgrund inleder CloudPro ett samarbete med Safestate.

Plattform för att motverka cyberattacker företag

Safestate är en plattform som förenklar arbetet med informationssäkerhet. Verktygen i plattformen tillsammans identifierar sårbarheter för att stärka din informationssäkerhet.

– Det här är ett viktigt partnerskap. Vi har kunder, och får även nya förfrågningar, där kunskapen kring säkerhet låg. Men det finns också kunder som jobbar aktivt med frågorna och som hela tiden vill hitta nya sätt att ligga steget före. Allt för att minska riskerna för olika typer av cyberattacker mot företag. Oavsett vilken nivå av kunskap våra kunder ligger på, är Safestate en produkt som är lätt att förklara, den är trovärdig och den blir dessutom väldigt prisvärd för våra kunder, säger Per Fridberg, försäljningschef hos CloudPro.

 

Läs också: Så går en cyberattack till – webinarium

 

– Med tanke vad som händer i världen just nu är cybersäkerhet någonting som är kritiskt och behövs för i princip alla uppkopplade företag. Vi som arbetar med det här dagligen känner till vilka utmaningar som företag ställs inför. Att då som leverantör kunna bidra med en tjänst som skapar trygghet och säkerhet känns otroligt bra. Och ännu bättre att kunna leverera det via en stabil och trygg partner som CloudPro, säger Gustav Ringqvist, Product Application Specialist på Safestate.

Vi har redan nu, så här tidigt in i partnerskapet, märkt att det är en låg tröskel att kliva över. Genom att addera den här nivån av säkerhet med en produkt som främst är utformad för att fungera proaktivt skapar ett stort värde för våra kunder. Inte minst med tanke på hur kostsam exempelvis en ransomwareattack kan vara. Safestate går dessutom enkelt att väva in i hur vi jobbar med våra kunders IT-miljöer. Där proaktivitet och förutsägbarhet är viktiga aspekter.

– Per Fridberg.

Ett större ansvar kring säkerhetsfrågor

Morgan Sundkvist, senior drifttekniker hos CloudPro, har varit tekniskt ansvarig för att implementera Safestates plattform för CloudPro.

– Jag tror stenhårt på den här produkten och responsen har varit uteslutande positiv. Vi kan se till att våra kunder är förberedda via penetrationstester, genom att skanna webbplatser och nätverk. Det går dessutom att med färdiga lösningar testa anställda. Hur kritiska de är när det till exempel kommer till att klicka på länkar. Tyvärr är det vanligare än man tror och något som kan ställa till med stora problem genom exempelvis ransomware, säger Morgan Sundkvist.

Vi kan också ta ett bredare och större ansvar kring säkerhetsfrågor. Från att genomföra gedigna riskanalyser, till proaktivt arbete genom Safestate och ett ytterligare lager av backup i våra moderna datacenter. Även om vi kan förmedla Safestate till våra kunder och de själva kan använda tjänsten, så kan vi skapa ytterligare värde om vi sätter upp och styr tjänsten ihop med våra andra lösningar.
– Morgan Sundkvist.

Vill du veta mer?

Per Fridberg

Försäljningschef per.fridberg@cloudpro.se +46 10 470 64 05

Morgan Sundkvist

Senior drifttekniker & säljare morgan.sundkvist@cloudpro.se +46 10 470 64 90

Du kanske även vill läsa

31 januari, 2022

Video: Webinarium om cyberattacker

Tillsammans med Safestate genomförde CloudPro ett uppskattat webinarium om cyberattacker mot företag. Nu har du som missade tillfället ...

Fortsätt läsa
22 december, 2021

Mot ett inspirerande 2022!

En flytt som andas nystart. Kundnöjdhet som vänder uppåt och stort fokus på hur vi skapar bättre affärer ihop med våra kunder.

Fortsätt läsa
17 december, 2021

Microsofts nya avtalsprogram – webinarium

Nästa år kommer Microsoft förändra sina avtalsprogram och priser – därför bjuder vi på CloudPro in er till ett webinarium för att ...

Fortsätt läsa