fbpx
search

Outsourcing av IT som skapar kundnöjdhet

Combined X-bolaget CloudPro brinner för att skapa kundnöjdhet – och vi har lyckats sedan dag ett. Genom kundanpassade lösningar och ett flexibelt förhållningssätt kan våra kunder fokusera på sin kärnverksamhet och låta IT vara ett verktyg snarare än en tröskel.

Tydliga fördelar med outsourcing av IT

Fördelarna med outsourcing av IT är många och väldokumenterade. Inte minst för bolag som inte har resurser att själva bygga upp en IT-avdelning med kompetensen som krävs för att ha en IT-miljö. Höga krav på användarvänlighet och säkerhet är svåra att uppnå med egna resurser.

1. Kostnadseffektivt

Som kund till CloudPro betalar ni för de funktioner och resurser som ni utnyttjar. Oavsett om det handlar om att placera er hårdvara i våra moderna datacenter eller om ni väljer en molnlösning genom exempelvis en VPS.

2. Kunskap och kompetens

Genom outsourcing av IT med CloudPro som partner har du tillgång till alla våra experters kompetens och långa erfarenhet. Vi har dessutom en IT-support med hög tillgänglighet som snabbt kan ta bort huvudvärk för alla användare i det dagliga arbetet.

3. En säker IT-miljö

Vi jobbar proaktivt med säkerhet – oavsett om det handlar om patchning av servrar, säkerhetskopiering och backup eller tilläggstjänster som multifaktorautentisering. Säkerhet – i synnerhet fysisk – kräver dessutom stora investeringar. Något ni slipper vid outsourcing av IT.

4. Fokus på kärnverksamhet

Jobbar ni inte med frågor kopplat till IT? Släpp ansvaret till en IT-partner som brinner för att hitta rätt lösningar för just er verksamhet. Då blir ni effektivare i er leverans till era kunder.

5. Nöjd personal

Era medarbetare vet var de ska vända sig med sina IT-frågor för att få hjälp snabbt och effektivt. Internt slipper ni dessutom informella IT-ansvariga som i stället kan fokusera på det de verkligen är bra på. Läs mer om hur våra kunder upplever samarbetet med CloudPro.

Läs också: IT-avdelning som tjänst – för en förutsägbar IT-budget och nöjda medarbetare

En lång historia av ledande kundnöjdhet

Vi på CloudPro vet också att outsourcing av IT fungerar. Hur? Våra kunder har berättat det för oss år efter år. Varje år sedan 2011 har vi i samarbete med Radar Ecosystem Specialist genomfört omfattande kundnöjdhetsundersökningar.

Mellan 2011 och 2018 kunde CloudPro titulera sig ”ledande på att skapa operativa, taktiska och strategiska värden hos sina kunder” när det kommer till området infrastruktur och drift. Det innebär att vi var bland de fem bästa företagen i Sverige i enligt Radars stora leverantörskvalitetsgranskning. Så sent som 2017 toppade vi dessutom listan.

– Det är ett värdefullt kvitto på att vårt ständiga arbete som partner för outsourcad IT – snarare än leverantör – bär frukt. Det ger våra kunder en bra plattform att driva sina affärer på, säger CloudPros CTO, Rikard Elofsson, som har jobbat i koncernen sedan 1998.

Resultat från undersökningen 2019

• Infrastruktur och drift: Över benchmark och en ökning jämfört med tidigare period.

• Verksamhetsnära IT: Över benchmark och framför allt bra resultat när det kommer till kvalitet och kompetens (inga egna mätningar att jämföra med)

• Användarnära IT: Över benchmark och en ökning jämfört med tidigare period. Bäst resultat när det kommer till samarbete.

• Konsulter och bemanning: Över benchmark och en ökning jämfört med tidigare period. Återigen är kvalitet och kompetens två områden som sticker ut i undersökningen.

Vill du veta mer?

Morgan Sundkvist

Senior drifttekniker & säljare morgan.sundkvist@cloudpro.se +46 10 470 64 90
En lokal leverantör

IT-avdelning

Kundanpassade lösningar till hög kvalitet, duktiga konsulter och en tillgänglig IT-support. Utöver det en lång rad av tjänster och produkter. Det gör CloudPro till ett självklart val av IT-partner i Karlstad och Värmland.