fbpx
search

Driftsäker IT-miljö

En helt ny IT-miljö för AB Devarion med en extremt tajt deadline. Det var den stora utmaningen när CloudPro fick uppdraget som IT-partner med löpande support på plats.

Driftsäker IT-miljö och fortlöpande support

En ny och driftsäker IT-miljö och fortlöpande support. Det var behovet för AB Devarion, som startade sin verksamhet våren 2018. Ett år in i leveransen finns CloudPro som en trygg IT-partner som levererar kontinuerlig support och agerar rådgivande inför större beslut rörande IT.

I leveransen ingår bland annat virtuella servrar, ett redundant nätverk för kontorsmiljön, en tryggare lösning för backup där ett NAS finns lokalt och ett lokaliserat till CloudPros datacenter. Devarion använder även CloudPros IT-support – både genom servicedesk samt genom att en konsult finns på plats en gång i veckan. Det pågår även en kontinuerlig uppgradering av personalens utrustning genom att utnyttja CloudPros arbetsplats som tjänst.

– Vi är mycket nöjda med hur samarbetet med CloudPro fungerar. Och vi vet att vi är en ganska krävande kund, men CloudPro svarar upp mot våra önskemål och behov och är dessutom både lyhörda och proaktiva. Vi är i goda händer när vi nu fortsätter att bygga vår IT-miljö tillsammans. Med en god kommunikation och ett gott samarbete, säger Emelie Löfman, CEO, AB Devarion.

Kontrollerad driftsättning

Våren 2018 bildades AB Devarion när fyra tidigare minoritetsägare köpte majoritetsposten av Autotech Förvaltning AB. En omstrukturering som krävde en helt ny IT-miljö för huvudkontoret i Karlstad. En driftsäker IT-miljö som dessutom enkelt skulle kommunicera med lokala kontor i Göteborg och Stockholm.

Processen behövde vi på CloudPro genomföra skyndsamt för att få till en driftsäker IT-miljö med målsättningen att den skulle överträffa den befintliga lösningen. CloudPro behövde därför koppla in en bredd av kompetens för att hinna få till en kontrollerad driftsättning och en trygg övergång.

Fokus på ett långt samarbete

Samtidigt som det var fullt fokus på en snabb övergång initialt fanns hela tiden siktet inställt på ett längre samarbete. Ett samarbete som har bidragit till en kontinuerlig utveckling för Devarion där CloudPro agerar som en rådgivande IT-partner.

– Det är den typer av kunder vi trivs att jobba med, när vi inte bara ”kör fram bilen och lämnar nycklarna”. Tillsammans med Devarion jobbar vi löpande med små och stora frågor kopplat en driftsäker IT-miljö. Vi känner ett starkt förtroende från Devarion som låter oss vara rådgivande när beslut ska tas. Ett förtroende som vi ska kämpa för att behålla, säger Peter Lindén, hos CloudPro.

Vill du veta mer?

Peter Lindén

Ansvarig IT-support peter.linden@cloudpro.se +46 10 470 65 51
Flytta till molnet?

VPS – virtuell server

Med CloudPros molntjänster för virtuell lagring betalar du för din användning och kan skala upp eller ner när behov uppstår. Du får kontroll, hög prestanda och säkerhet.