fbpx
search
CloudPro som rådgivande partner

Ny IT-infrastruktur och lägre kostnader för Easyfairs

En välfungerande IT-miljö ska helst inte märkas av för den enskilde användaren. Efter ett strategiskt partnerskap med CloudPro har Easyfairs fått en driftsäker vardag som effektiviserat verksamheten.

Ny IT-infrastruktur blev ett lyft

Easyfairs hade ett stort behov av en ny IT-infrastruktur som var driftsäker och där det fanns en tydlighet i ansvarsfrågan. CloudPro kom in i ett skede där en supportorganisation behövde kopplas in snabbt – både när det gällde support på plats hos EasyFairs och remote genom CloudPros servicedesk.

Parallellt pågick hela tiden det strategiska arbetet för att utveckla, förbättra och effektivisera.

– Vi ser CloudPro som vår externa IT-chef som kan agera rådgivande och se vad vi behöver och vill ha. För mig handlar det om att få ta del av den tekniska kunskapen som finns och att få igång dialogen. Det har fungerat superbra. CloudPros supportorganisation kom på plats snabbt och vi upplevde direkt en stor skillnad. Vår IT-miljö sågs med nya ögon och vi fick ett trevlig bemötande, säger Lena Cedhagen, CFO, Easyfairs Nordic.

Easyfairs driver 10 mässanläggningar i Belgien, Nederländerna och Sverige (Antwerpen, Gent, Mechelen-Brussels North, Namur, Gorinchem, Hardenberg, Venray, Göteborg, Malmö och Stockholm). Koncernen har drygt 750 anställda.

Easyfairs driver 10 mässanläggningar i Belgien, Nederländerna och Sverige (Antwerpen, Gent, Mechelen-Brussels North, Namur, Gorinchem, Hardenberg, Venray, Göteborg, Malmö och Stockholm). Koncernen har drygt 750 anställda.

Lägre kostnader

Hon beskriver situationen med CloudPro som partner och leverantör på ett talande sätt:

– IT är ingenting vi pratar om internt längre, systemen ligger inte nere. Förut kunde det vara så att 65 personer inte kunde jobba en timme om dagen. Det skapar frustration och är samtidigt självklart kostsamt. Nu har vi hamnat i ett stabilt läge samtidigt som vi genom supporten får en överblick på vilka insatser som krävs med sikte på framtiden. Det innebär lägre IT-kostnader för oss i längden, konstaterar Lena Cedhagen.

Rådgivande partner

För CloudPro är samarbetet med Easyfairs ett bra exempel på hur vi vill jobba med våra kunder för att skapa en hållbar IT-infrastruktur.

– När vi kan agera som rådgivande partner fungerar vår leverans. Speciellt som i fallet med Easyfairs där åtagandet är så pass brett. Vi träffas regelbundet för att hela tiden driva samarbetet framåt, vilket gör att vi hjälps åt på resan genom en tät och öppen dialog, säger Per Fridberg, COO, CloudPro.

Vill du meta mer?