fbpx
search
Effektiv leverans till Synsam

Leverans till 500 butiker

CloudPro förser Synsams 500 butiker i hela Norden med affärskritisk hårdvara. Ett nära samarbete med Synsams IT-organisation skapar en gemensam vilja till en perfekt leverans.

Effektiv leverans av hårdvara

En lång relation till Synsam, ett nära samarbete med Synsams IT-support samt en kännedom kring hur butikerna är uppbyggda är grunden för att CloudPro kan skapa en effektiv leverans av hårdvara. Allt för att alla nödvändiga funktioner i samtliga butiker i Sverige, Norge, Danmark och Finland ska fungera.

Det finns en låg rad viktiga funktioner för att skapa en effektiv leverans av hårdvara:

  • Ett utvecklat partnerskap med Dell
  • Ett nära samarbete med Synsams IT- och etableringsorganisation
  • Flera distributörer för specialutrustning
  • Vana av att jobba med IT-infrastruktur på plats i butikerna
  • Datorer och servrar konfigureras av CloudPro innan de skickas till butik

Partnerskap med Dell

Basen i butikerna är uppbyggda kring Dells sortiment, då handlar det om datorer, skärmar, tangentbord och möss som används i kassor, undersökningsrum och verkstäder. Servrar som driver alla system och switchar som skapar trygga nätverk. Där har CloudPro ett partnerskap med Dell och en tydlig dialog tillsammans med Synsam. Utöver det kompletteras butikerna med tillbehör som bland annat skrivare och handscannrar.

Under våren öppnade Synsam en handfull nya butiker i hela Norden och ett ännu högre tempo förväntas under hösten 2019. CloudPro finns med tidigt i processen för att säkerställa att butikerna får rätt standard. Dessutom jobbar våra IT-konsulter på plats i butikerna med installation och uppsättning av all IT-utrustning vid öppning av nya butiker.

Jonas Olsson är kundansvarig för CloudPro i leveransen av hårdvara till Synsam.

Jonas Olsson är kundansvarig för CloudPro i leveransen av hårdvara till Synsam.

CloudPro i rådgivande roll

Just nu pågår en transformation i Norge där butikerna ska uppdateras till svensk standard, även här agerar vi på CloudPro rådgivande samt förser butikerna med den hårdvara som behövs.

För att skapa en effektiv leverans av hårdvara har CloudPro utökat sin kapacitet – både när det kommer till personal och lokaler. Dels för att kunna lagerhålla det sortiment som Synsam kräver. Men också för att skapa ett rum staging av utrustning där upp till tio datorer/servrar kan konfigureras parallellt. Allt för att skapa kortare ledtider i leveransen.

”Levererar som om de vore en del av Synsam”

CloudPro har kommit in som en förlängd arm till Synsams IT-organisation. Att vi får en leverans som är hundraprocentig varje gång, det är det viktigaste. Vi känner att CloudPro tar ansvar för det de levererar till oss som om de vore en del av Synsam, säger Jacob Rådmark, Infrastructure, Synsam Group IT.

– Vi sätter en stor stolthet i att skapa en effektiv leverans av hårdvara. Det finns en förståelse för hur viktig varje komponent är för alla butiker, det gör att vi alltid strävar efter en perfekt leverans, säger Jonas Olsson, kundansvarig i leveransen mot Synsam.

Vill du veta mer?

Jonas Olsson

Senior IT-strateg jonas.olsson@cloudpro.se +46 10 470 65 53

Vårt fokus är alltid dina behov

Vi strävar efter att föreslå lösningar som passar in i er verksamhet. Då kan vi bygga upp ett samarbete som bygger på er delaktighet och vår proaktivitet. Då kan vi vara er IT-avdelning som ser till att allting funkar, att det blir lönsamt för er – samtidigt som vardagen blir enklare.


Läs mer